söndag, maj 01, 2005

The Life and Death Brigade

Jag älskar Gilmore Girls så mycket just nu. Jag älskar alltid Gilmore Girls, men nu älskar jag programmet med en passion som inte skymtats sedan Jess och Rory var kära. En av de stora orsakerna till att mitt hjärta bultar extra hårt just nu är att ett hemligt sällskap har dykt upp på Yale. Jag är djupt fascinerad och intresserad av hemliga sällskap. Det är så vansinnigt romantiskt och dekadent! Jag är dessutom ett stort fan av att stänga ute den "vanliga" verkligheten för att försöka skapa en bättre, vackrare och sannare verklighet. Det är ju inte för inte jag kände mig halvt medvetslös (på ett positivt sätt) efter att ha sett Döda Poeters Sällskap för första gången för många år sedan och en stor orsak till min eviga kärlek till Den Hemliga Historien är såklart grekiskastudenternas självvalda utanförskap som ju faktiskt kan liknas vid ett hemligt sällskap.

Sällskapet som Rory infiltrerat - och börjat dras till - på Yale heter The Life and Death Brigade och består av en samling studenter som just vill hitta essensen av livet. Logan, som ledaren heter, tog i förra avsnittet med Rory (som undercoverjournalist) på en träff i en skog någonstans, där alla var klädda i 20-talskläder och njöt. Träffen skulle avslutas med att ett gäng skulle hoppa från hög höjd med paraplyer som fallskärmar och Rory lät sig övertalas av Logan att hänga på. Han lockade henne med att säga något som gick ut på " när var den senaste gången du gjorde något som fick dig att känna att du verkligen lever?" Det var så vackert!

Jag har läst latin, längtar oftast efter något annat än det jag har och gillar stora gester och dramatik. Jag är ju som gjord för ett hemligt sällskap. Hitta mig någon!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att alla vill vara med i hemliga sällskap, bara för att få njuta av känslan att vara en del i något som andra inte är, känslan av att ha fattat nåt som resten av världen inte hajat.
Också, som du skrev, få skapa sig en egen värld, med egna regler... jag undrar om det är så sektledare tänker också... /Sassa

Anonym sa...

åhh... maggan, jag läste en krönika om gilmore girls i en amerikansk tidning. tänkte kopiera den och skicka till dig...

Ms Johansson sa...

sandra, du sätter precis mina tankar i pränt! kanske borde du skriva här åt mig, haha! jag ger dig en rubrik, du skriver, jag får äran..
malin: den krönikan vill man gärna se!