tisdag, mars 01, 2005

Läslöss

Har halkat vägen hem (en decimeter pudersnö i Malmö) efter en arbetsplatsträff i Kirseberg. Vi var där för att "inspireras" av Bulltoftaskolans bibliotek, som faktiskt är ett riktigt bibliotek till skillnad från en stökig samling böcker (som på vår skola.) Där finns en lärare som jobbar 75% som skolbibliotekarie och har som uppgift att köpa in böcker, utforma biblioteket, hjälpa till med att fixa fram tema-lådor med böcker (t ex om man arbetar med tema: kärlek så fixar hon en massa böcker om looove), vara boktipsare, få igång lässvaga elever etc. Skolan har också bestämt att man inte ska köpa in läromedel i några andra ämnen än matte och engelska; alla andra böcker ska finnas i biblioteket (och bibliotekarien har då full koll och hjälper alla lärare att få fram böcker. Hela skolans budget går alltså till biblioteket.) Liksom utställningar av barnen, boktips skrivna och illustrerade av 6:orna och en massa annat.
Där var så fint! Anders frågade om jag var i himmelriket nu och Annica och Liselotte tisslade och tasslade och petade sedan på mig och sa "det borde vara du som var skolbibliotekarie på vår skola!" Jag blev så glad för att de vet vem jag är, på något sätt. Fastän de kanske inte känner mig så jätteväl har mina intressen lyst igenom. Det är fint. (Sedan ska vi ju inte gå in på all prestationsångest och panik en sådan tjänst i verkligheten skulle innebära för mig..i alla fall innan jag blivit varm i kläderna. Vilket väl skulle ta 10 år...Och så måste jag bota den arbetsapati som jag drabbas av med jämna mellanrum...)

Nu ska jag trotsa sömnen och kolla på Mandomsprovet, som jag spelade in på Oscarsnatten. Lite Simon and Garfunkel och förbjuden kärlek är aldrig fel en tisdagskväll.

Inga kommentarer: