torsdag, september 06, 2007

...I'm glad I spent it with you

Igår var det en väldigt solig dag och på eftermiddagen promenerade N och jag ut till Ribban och Västra Hamnen. Det blev en händelserik strapats. När vi stod på en av broarna vid Bo01 upptäckte vi att en iller bodde bland stenarna. Han kilade fram och tillbaka mellan vattnet och sitt bo och dök då och då ner i vattnet för att hämta krabbor. Han var inte bara bedårande utan även cool, skulle det visa sig. När vi och några till stod och beundrade honom som bäst kom nämligen en tant i blå gummistövlar fram och började gasta om att de hade satt ut fällor för att fånga honom, att han ändå inte skulle klara sig i naturen eftersom han blivit utsläppt nånstans ifrån och att han skulle skjutas för att han ger sig på svanungarna i hamnen. Vår reaktion var mest "Eh?!", eftersom killen tydligt klarade sig alldeles utmärkt med sina krabbor och inte verkade bry sig nämnvärt om de gigantiska svanungarna som simmade runt en bit bort. Tanten började därefter följa efter illern bland stenarna allt medan hon klappade och sjasade. Vad hon ville uppnå med detta var väldigt oklart. Ville hon ta den med sina bara händer? Jaga den ur stan? Illern låg hela tiden steget före tanten och tittade upp på olika ställen bland stenarna för att förvirra henne. Alla vi som tittade på skrattade förstås och höll på illern, men tanten fattade inte riktigt utan ropade "Var är den?!" till oss. Farsen fortsatte, tanten klappade och illern försvann längre och längre bort. Vi skakade på huvudena och gick vidare.

Nästa stopp var skateparken, där killar mellan 5 och 30 imponerade stort genom att glida runt i "poolerna" som vore det världens enklaste sysselsättning. Inte lika coolt som illerns krabbfiske och katt-och-råtta-lek med tanten, men nästan.

En bit bort höll några andra killar på och trixa med sina motorcyklar. Västra Hamnen - the place to be när det gäller action verkar det som.

På kvällen blev jag först i Sverige med att få den nya iPod nanon.

Bilder på iller och iPod - The White Stripes (limited edition) finns här.

2 kommentarer:

B sa...

WOW! Har du skaffat en ny Ipod! Läckert! Vilken färg?

Ms Johansson sa...

ehm, jag refererar till flickr så får du se...

(jag älskar ju min svarta nano och tycker fortfarande att den står över alla de nya generationerna.)