tisdag, maj 20, 2008

Inte bara skogens konung

Jag mötte ett vittne på gatan idag som stack till mig "ett glädjebudskap". Jag blev lite förvånad över valet av paradis på jorden-djur:

6 kommentarer:

Mary sa...

Åh jag älskar deras paradisbilder där männiksor i alla färger och alla möjliga folkdräkter plockar äpplen och rensar löv och ler och ser så sunda och lyckliga ut.

Den bästa bilden innhöll ett lejon med en badboll mellan framtassarna. Liksom, hur tänkte de där?

Anonym sa...

vadå, gillar du inte älgar?

Ms Johansson sa...

mary: haha, den har jag också sett! en gammal släkting var vittne, så jag har en jehovasbibel hemma, älskade de där bilderna när jag var liten!

frida: of course i do! är bara mer inne på marys linje med lejonen, brukar inte de vara de ultimata "nu kan djur och människor leva sida vid sida i fred"-djuren? kanske är det jag som har en stereotyp bild av paradiset på jorden...

Anonym sa...

Vänta lite nu; en kille som det i bästa fall finns 2000 år gamla andrahandsuppgifter om skickar sin son ner till jorden, får människorna där att ha ihjäl (är han allsmäktig så) honom (som egentligen är han själv i en annan skepnad avlad med en kvinna han aldrig träffat) och ni undrar hur djuren kan bli så snälla?

Tomas Tvivlaren;)

Anonym sa...

Jag hittade härom veckan ett kastat visitkort från något lite mer allmänt missionärsällskap. På ena sidan löd rubriken "Jesus loves people" och baksidan den svenska översättningen "Jesus älskar Sverige".

Det fina med det här kortet var att man inte hänvisades till något speciellt samfund utan att det gick bra med vad som. "För mer vägledning - läs Bibeln och kontakta en kristen kyrka" Det tyckte jag var ovanligt generöst.
/m

Ms Johansson sa...

du tompa, det är så många andra som koncentrerar sig på det där med Gud (t ex han den arge vi såg i den där dokumentären, någon måste tänka på de små sakerna också!

m: det är ju fantastiskt att översätta people med sverige!