torsdag, juli 31, 2008

Inkonsekvens

Att PC Jersild vill dubba eller texta skånska på tv går ju inte riktigt att ta på allvar för att det är så skrattretande. Men det här är ju nästan för bra för att vara sant när det gäller märkliga idéer:

PC Jersild accepterar skånskan i lokala program samt Radioteatern. Stjärnadvokaten Leif Silberskys dialekt får också dispens.

Leif Silbersky?! Jeez.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Observera, Per Christian Jersild, 73, är läkare, författare, DN-krönikör, hedersdoktor vid Uppsala universitets medicinska fakultet och ledamot i Vetenskapsakademien.

Är inte det fantastikst att en så bildad människa uppvisar sådan begränsning i sitt tänkande? Jag kan spontant inte låta bli att undra vad bli nästa steg? Vilka dialekter ryker näst? Är inte det någon form av fascistisk assimilering? Hur kommer det sig att det är samtidigt OK med utländska läkare i Sverige som inte kan göra sig förstådda? Vilka krav har DE på sig?

Nä, vänta lite här, utlänningar får inte angripas för då blir det rasistiskt men skåningarna tål ju det.

Härmed utser jag till Månadens Pucko:

PC Jersild.

Grattis!

Ms Johansson sa...

japp, min första tanke var att han kanske börjar bli lite gaggig, who knows? men det är så fantastiskt roligt att silbersky "får dispens" om man nu ska gå efter jersilds logik - han pratar ju urbred skånska?!

Staffan sa...

Silbersky pratar ju fullt begripligt. Jersilds förslag gällde bara de avarter som är obegripliga för alla utom de närmast sörjande.

Ms Johansson sa...

begripligt, absolut. likväl bisarrt, i alla fall som det uttrycks i aftonbladetartikeln. lite silbersky-fanclub. sedan vet jag inte riktigt, alla dialekter är väl obegripliga när de är renodlade? min farfars småländska förstod knappt jag. han var sällan på tv, dock.