måndag, januari 15, 2007

Med halvöppna ögon

Jag är enormt sömnig, men jag lever lika trotsigt som jag levat sedan jag var liten: vill inte lägga mig. Jag vägrade då, jag vägrar nu. Idag får jag faktiskt skylla mig själv för min trötthet. Jag tog trapporna upp till Orkanenbiblioteket och jag har inte känt mig normal sedan dess. Det är ju bara fem våningar, tänkte jag. Fast sedan räknade jag ut att varje trappavsats motsvarade ungefär två trappavsatser i ett normalt hus, vilket innebär att jag småjoggade upp för tio trappor. Jag kunde knappt andas när jag kom upp och var tvungen att stå och hålla mig i räcket ett tag innan jag gick in. Synd att alla föreläsningssalar har utsikt över trappan. Public fool, that's me.

Ikväll firade skivpoolen ett år. Vi lagade jättegod paj och bönsallad och några av oss drack lite vin. Sedan valde vi ut vilka tre låtar vi tyckt varit bäst på de tolv (fjorton? Eller?) skivor vi behandlat under året. Mina favoriter var You Are The Generation That Bought More Shoes And You Get What You Deserve med Johnny Boy (januariskivan), Louis, Louis med Teitur (juniskivan) och Burning med The Whitest Boy Alive (septemberskivan). Därefter gled samtalsämnet in på vad vi kommer att minnas av våra liv från 2006 och vad vi vill fokusera på under 2007. Det var ganska nyttigt för mig, som helst inte vill planera vad som ska hända imorgon ens. Jag gillar min skivpool skarpt. Skivorna är bara en liten del av det hela.

...

Och i en annan del av landet sitter mina föräldrar i ett hus i skogen utan el och telefon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

I våras när jag skrev min uppsats blev det rätt lite Friskis för min del, så jag gav mig tusan på att de där trapporna var det minsta jag kunde begära av mig själv. Så medan de andra tog hissen envisades jag att alltid ta trapporna (oftast upp och ner minst 3 ggr per dag). Så jag vet hur det känns... och jag skulle fortfarande vilja veta exakt hur mycket energi de stjäl av en.
/m

Ms Johansson sa...

jag tänkte ju lite detsamma igår, "jag har starka ben." men jag är djupt impad över att du gjorde det tre ggr per dag! jag tyckte nästan att de stal min vilja att leva ett tag.

Sägen, Elin Sigrén sa...

Exakt medhåll från min sida. Skivpoolenrules, jag får dock stoppa huvudet i sanden, skärpa till mig och leverera mina 3 favoriter snart, men först ska jag flytta all musik till nya amilon och sånt tar tid ju...Elin